Menage a trois: marketing, psihoterapie, literatura


Vineri seara, m-am luptat cu un lampadar, o veioza si doua cutii rosii de carton. „Lupta” nu e nici macar un eufemism. E o realitate, chiar daca latura ei bruta nu e de luat in discutie. Razboiul a fost mai degraba principial si teoretic. Sa explic.

Zilnic ne exersam emisferele stangi. Alea ordonate, clare, logice, teoretice, matematice, previzibile. Plicticoase, in mare parte.
Zilnic ne punem la treaba aria vorbirii. Rationala, zeflemitoare, care blabla toata ziua, critica, uneori fara rost. Nu prea mai stim sa tacem despre lucruri.

left-brain-right-brain

Vineri seara, mi-am exersat emisfera dreapta. Cea usor haotica, cea care iubeste culorile, intuitia, spiritul practic. Cu cat mai putine vorbe, cu atat mai bine. Vineri seara, partea stanga a creierului meu si-a luat vacanta.

IKEA ar trebui sa fie listata in randul cabinetelor de terapie. Cred ca mi-ar face o concurenta reala. O jumatate de ora de insurubat si privit in spatiu si rotind obiecte au insemnat enorm. Si mi-am amintit, poate nostalgic, timpul petrecut tricotandu-i lui fiu-meu costumase cand era mic. Sau crosetandu-i un cap de pisica umplut cu vata pe salopeta bleu cu bretele inventata de mine. Cred ca eram tare fericita. Nu ca acum n-as fi. Dar era o fericire mult mai simpla si mai sofisticata.

Tot trendul asta de handmade din ultimii ani a fost citit drept o ‘intoarcere la cele naturale”: paine cu mana ta, crema de fata cu mana ta, prajituri in care stii ce pui, cercei cu 3-bobite-in-loc-de-doua-cate-gasesti-la-magazin.

handmade

Handmade-ul e o revolta de catifea. E un strigat soft, pre limba lui, al unui creier care e atat de solicitat economiceste, incat a uitat sa simta, sa se joace, sa experimenteze, sa greseasca. Handmade-ul e un concediu al mintii somate sa gandeasca. Sa fie matura nonstop. Handmade-ul e un sotron. Unul in care finalitatea muncii tale e palpabila si utila. Si care aduce zambet.

Maine ma duc sa-mi iau din nou andrele si croseta. Cine vrea un pulover cu cap de matza?

Publicitate

Comments on: "Ce-si face omul cu mana lui sotron se cheama" (2)

  1. Andy Petcu said:

    Eu.
    Ma inscriu pe lista celor care vor puloverul tau cu cap de matza.
    Andy Petcu

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: