Menage a trois: marketing, psihoterapie, literatura

Fructele vietilor noastre


Scriu de la Brioche Dorée, cu un ceai verde cu iasomie aburind adormitor. Oameni constiinciosi coboara de la World Class cu geanta pe umar si intorc capul sa nu-mi vada eclerul cu cafea si vitrina cu croissante. Sunt tari.

image

Oamenii se intaresc in fata tentatiilor, a vulnerabilitatilor, a pericolelor, a schimbarii, a durerii, a bucuriei, a emotiei, a altor oameni.

Cand e bine sa fii tare? Si cand – sa iti dai coaja jos? Cand – ce fruct sa devii ca sa fii de sezon, in anotimp?

Din ce in ce mai mult, cred ca m-am mutat in alta tara, caci trec zilnic numai printre nuci de cocos. Oameni duri, tari, neatinsi de nimic, pazindu-si preaplinul sau preagolul, cine stie…

Din ce in ce mai des, trec pe langa fructul cu coaja cea mai dura din lume. Fructul care nu se imbina cu nici un alt fruct, care se rostogoleste, besmetic, nici el nu stie unde.

Dati-va cojile jos, oameni buni, interiorul vostru e mai mult decat o ‘zeama’ neinteresanta care trebuie ascunsa! Suntem plini de hrana vitala, care ne face bine tuturor, insa pe care o tinem ascunsa, devalorizata sau supraevaluata. Ne-am obisnuit prea mult sa ne frecam in cojile incapatanate, paroase si tari. Ne-am obisnuit sa fim fructe de pe alte continente, si ne miram de ce ne suntem, noua insine, mereu straini. Si nu, nu e vorba de oamenii-portocala de la World Class 🙂

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: