Menage a trois: marketing, psihoterapie, literatura


Puterea e perisabila, ca orice alta forma de existenta. E o fiinta ciudata care se hraneste nu cu vulnerabilitati uitate prin unghere, ci cu iluzia proprie si a celorlalti ca forta exista si isi este suficienta siesi. Dar ceea ce o hraneste o si submineaza.
Forta adormita dialogheaza in miez de noapte – cine spunea ca terapia online nu functioneaza?

– Esti prea desteapta.
– Pt mine asta nu e relevant deloc. Nici ierarhiile nu mai conteaza. Doar ma caut pe mine si sensul meu. Mi-e doar foame de sens si de iubire. Cred ca incep sa uit cum e intimitatea. Restul mi se par kkturi.
– Asta o pot face doar oamenii destepti, parvenitii niciodata.
– …Poate ca da..
– Sa iti mai zic, in contextul asta, ce realizari am mai avut? :)*

Traim prin succese tranzitorii. Ne validam zilnic prin mici admiratii pasagere in oglinda ochilor celorlalti. Ce am facut diferit saptamana asta? Ce ritual am schimbat? De cate ori m-am surprins pe mine, te-am surprins pe tine, am vazut-o pe ea, l-am gasit pe el rasturnand lucrurile, provocand mici cutremure de schimbare in rutina asta sfasietoare?
Iubirea, copiii, zambetul celuilalt fac ca viata sa merite traita. Dar mai e ceva: e thrill-ul in fata zilei de maine, e freamatul la gandul surprizei care ne asteapta la finalul minutului, al orei, al zilei si-al noptii. Iubirea si zambetul si tot vin de la ceilalti, sunt o asteptare perpetua; thrill-ul e din tine, e imaginarea anticipatorie a aventurii unei noi zile, a primei zile din restul vietii. Si nu e un rest. E inca un miez, de fapt. 

Puterea e nevoia de control. Pun piciorul pe grumazul lucrurilor care imi scapa din mana. Dar o sa te bata pantoful si ai sa-ti salti calcaiul numai putin, si atunci toate lucrurile tinute acolo cu indaratnicie te vor plesni in fata.

Puterea afara e slabiciune inlauntru. Nu invidiati panterele! Priviti pisicile cand dorm, predate vulnerabilitatii! Ele au nevoie sa doarma 20 de ore pe zi simtind caldura sigurantei pentru a putea vana mai apoi.

*Randurile de mai sus au fost citate cu acordul clientului.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: