Menage a trois: marketing, psihoterapie, literatura

Lista dorințelor mele


O carte de citit într-o noapte. O poveste adunată din piese minuscule pe care, în orice ordine le-ai pune, compun același model: o mercerie. un blog despre cusut și împletit (dixdoigtsdor.com, adică zecedegetedeaur – blogul există, desigur!), o familie banală dintr-un orășel banal din Franța. un salon de coafură ținut de două gemene, care visează să împartă același bărbat.
Și Ei Doi: Jocelyn și Jocelyne Guerbette, care au împreună trei copii (de fapt, doi şi o nălucă).

O viață atât de previzibilă, încât ajunge să se confunde cu fericirea, un „Dumnezeu al lucrurilor mărunte”, cum zice prin alte cărţi. Şi multe, multe vise.

Ce-ai face dacă ai câştiga la Loto optsprezecemilioane de euro? Sau, mai precis, 18.547.301 euro şi 28 de centime. Nu-i aşa că i-ai ascunde într-un pantof vechi dintr-un dulap care stă să cadă pe tine în fiecare dimineaţă când te priveşti în oglindă şi-ţi spui că, în pofida kilogramelor în plus, eşti încă foarte frumoasă?
Nu-i aşa că nu ai spune nimănui, de teamă că nu vei mai fi iubită pentru ceea ce eşti, ci pentru ce ai? Nu-i aşa că cei dragi te vor urî pe ascuns pentru că nu i-ai lăsat să se lupte pentru dorinţele lor?
Nu-i aşa că te-ai apuca să faci liste? De nevoi, de dorinţe, de nebunii ale tale şi doar ale tale, doar ca să realizezi că le inventezi pe loc?

lista nevoilor:
lista nevoilor

lista dorinţelor:

lista dorintelor

lista nebuniilor:

lista nebuniilor

Ce-aş face cu optsprezece milioane de euro? Habar n-am. Probabil i-aş pune într-un pantof vechi şi aş continua să lupt pentru ceea ce îmi doresc cu adevărat. Pentru că, spune Jocelyne, „să fii bogat înseamnă să vezi tot ce e urât pentru că ai aroganţa de a gândi că poţi schimba lucrurile. Că e de ajuns să poţi plăti pentru asta.”

lista-dorintelor-mele

Şi da, acum o jumătate de an a apărut şi filmul; trailerul, aici:

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: