Menage a trois: marketing, psihoterapie, literatura

Kindle cu ciorapi in dungi


Se uita in gol, pierdut. Caramizile Tetrisului de pe genunchi se joaca singure, construind turnuri perisabile. Alaturi, o fata inalta cu codite subliniaza febril un curs. Din fusta scurta ies ciorapi cu dungi colorate, urmarindu-i insistent linia zvelta a piciorului. Instalatorul de pe scaunul din fata are un blocaj ocular pe una dintre dungile bleu, in rastimpuri curatandu-si unghiile.
Din castile care tocmai s-au asezat langa mine imi zbiara Alice Cooper: „Hey, Stupid!”; oi fi, uneori..
‘Alo? Da, in metrou, ajung acum. Am terminat da, am reparat, toate chiuvetele merg. Sa imi spuneti daca mai e ceva.’
‘Da, pui, ajung in 10 minute, sunt la Unirii. Off, s-a intrerupt’, spuse fata de alaturi, rotindu-si ochii dupa o privire empatica. O gaseste.
Urca patru liceeni. O doamna grasa se stramba in directia lor. „Da, ba, si profa ne-a zis ca sa scriem..pe dracu’; e cam proasta!’.
‘Hai ca ne vedem pe Skype, nu mai pot sa vorbesc acum!’, zice functionarul la 50 de ani, inchizand afectat telefonul si privind in jur pe furis.
Intelectuala inalta cu ochelari da subtil pagina Kindle-ului cu husa roz. Kant? Buffet? Freud? Osho? Gladwell? Well..
Doamna cea grasa se uita la ceas si suspina. Ultimele resturi de pateu unsuros cu branza dispar tacticos si discret. Liceenii dezbat acum problema colegei celei noi. Instalatorul se pregateste sa coboare, aruncand o ultima privire peste umar dungilor de-acum familiare. Intelectuala coboara la Eroilor, lasand in urma o dara parelnica de Chloe.
De trei saptamani merg cu metroul. Jumatate de ora in loc de doua ore cu masina. „You are not stuck in traffic; you are traffic.” De trei saptamani – oameni, carti, ganduri, idei, vise.  De trei saptamani ma vad pe mine in chipurile si rolurile celorlalti. In stangacii, dexteritati, unghii, dungi, dresuri, meserii, carti, parfumuri, validari, codite, opriri. Urmeaza statia.

Publicitate

Comments on: "Kindle cu ciorapi in dungi" (1)

  1. thesearchforaspotlessmind said:

    Am inchis putin ochii dupa ce am citit si i-am vizualizat… tare tare fain… mission profiler…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: