Menage a trois: marketing, psihoterapie, literatura


Una pe volan, una pe telefon. Imi vine sa stranut, dar nu mai am cu ce mana, asa ca ma straduiesc sa aman momentul.

Emailuri raspunse? Intalniri planificate? Cumparaturi gata? Proiecte livrate? Sedinta cu parintii? Cadouri luate? Telefoane intoarse la timp? Iesit cu prietenii? Pfui, gata!

Ce soi de adrenalina nebuna ne curge prin vine? In lumea asta in care (aproape) nimic nu ne mai ameninta existenta, intalnirile ‘de coroana’ in care dezbati soarta natiunii la serviciu si cursa cu obstacole din restul timpului par sa compenseze experienta noastra milenara a vietii-cu-pericole. Competitorii sunt armata adversa, balanta financiara – steaua de pe umar. De ce nu mergem mai incet? E de parca ne condimentam viata ca sa o scoatem din rutina. E de parca ne incaltam cu pantofi mai stramti ca sa ne bucuram cand ne-am descaltat. E un fel de spleen bizar cu care luptam, fara sa ne trimita nimeni la razboi.

Vorbesc cu paznicul parcarii de-acasa. Imi povesteste cu sufletul la gura de atacul celor 5 indivizi mascati asupra unor masini parcate in curte. „Doamna, sa vedeti cum au intrat in tromba, si eu m-am dus si…”. Omul vrea sa stea afara din bucluc, e clar. Si totusi..no bucluc, no fun, no life. Fara nerv. Ce mai povesteste? De ce traieste? De ce pazeste? CE PAZESTE? 🙂

S-a demonstrat stiintific ca multitaskingul mananca timp. Ca pierzi cel putin 10% din timp revenind la o sarcina intrerupta, sa ii reinnozi firul si sa o duci mai departe. S-a demonstrat stiintific ca lipsa obstacolelor duce la plictiseala, ca liniaritatea omoara starea alerta. S-a demonstrat stiintific ca traim 16 ore in loc de 24; stiti voi: vibratia Pamantului, centura de fotoni s.a.m.d. Si totusi.

Am la „Events” pe Facebook o invitatie catre o intalnire cu grupul de prieteni pe 21 decembrie 2012. O am de mai bine de un an de zile; invitatorul (se va regasi el, poate, citind aceste randuri), ne-a spus: „Va dau invitatia inca de pe acum, sa nu fiti, vezi-Doamne, ocupati, si sa ratati sfarsitul lumii din cauza vreunui deadline!”

Ah, ce bine c-am ajuns la semafor..Hapciu!

Comments on: "To do, to be, to have, to love. Toate-odata." (2)

  1. thesearchforaspotlessmind said:

    Sanatate :)… Si totusi… in conditiile astea, ce mai inseamna „good multi-tasking skills”? Ironic sau nu… having a social life means having good multi-tasking skills

    Apreciază

  2. Alina Stepan said:

    Good multi-tasking inseamna, din perspectiva unor angajatori, sa faci cat mai multe lucruri pe unitatea de timp. Mai profitabil, asadar. Din perspectiva celor care poate cred ca social life = multitasking, disonanta se rezolva spunandu-ti: ‘Damn, daca fac multitasking la job, asa cum se asteapta de la mine, sigur mai apuc sa ma vad si cu prietenii in seara asta!’. Problema apare cand nu mai stim sa iesim din multitasking mode nici atunci cand ne vedem cu prietenii: ascultam franturi de vorbe, raspundem la cate un email, ne verificam contul de fb, mai bem o bere..:) etc.

    Apreciază

Lasă un comentariu