Menage a trois: marketing, psihoterapie, literatura


Da, exact, toata lumea vorbeste despre asta. Despre cat de eficient sa fii la birou si cum sa inchizi contul de email si sa-l verifici doar de doua ori pe zi, si cum sa alegi la ce apeluri sa raspunzi.

Eu imi propun sa vorbesc despre altceva acum: despre timpul tau personal, despre ritmul tau interior si modul in care reusim sa il translatam in actiuni coerente si atitudini de succes.

In cateva cuvinte, cum sa fim consecventi si pozitivi in lucrul zilnic cu noi insine.

 

Si aici, ca si oriunde exista, bineinteles, strategii. Sapte suna bine, iar numerologia functioneaza adeseori ca un factor de atractie. Astazi, primele trei, pentru ca efectul listelor nu este sa ‘treaca in revista’, ci sa ne ajute sa lucram pe fiecare pas in parte, inainte de a trece la urmatorul.

 

Prima – Vizualizati-va in noua postura
Amintiti-va ca imaginea voastra de sine va determina performanta. Intotdeauna veti performa la exterior intr-un mod consistent cu felul in care va vedeti pe voi insiva in interior.

Practicati vizualizarea si imaginati-va asa cum vreti sa fiti, diferit de modul in care ati fost pana acum. Va puteti schimba imaginea despre sine, prin vizualizandu-va repetat ca pe o persoana foarte eficienta. Mare atentie insa! Vizualizarea are si efectul nedorit de a va face sa credeti ca ati ajuns deja acolo…! Ea este primul pas catre scop, munca e in continuare la voi.

A doua – Perseverati
Amintiti-va ca este nevoie de 21 de zile de practica si repetitie pentru a ne forma un obicei nou.  Ti-a luat intreaga viata sa fii persoana care esti, cu obiceiurile pe care le ai. E nevoie de timp si convingere ca sa ne putem schimba, si ca mintea noastra subconstienta sa poata accepta noile obiceiuri.

A treia – Faceti public procesul de schimbare pe care il parcurgeti
Promiteti-va ca veti deveni excelenti in administrarea timpului personal. Promiteti-va ca veti fi punctual si ca va veti concentra pe lucrurile cele mai importante pe care le aveti de facut. Apoi, promiteti-le celorlalti ca veti devein mai eficient de acum inainte.

Exercitii utile:

Ganditi-va la un singur lucru pe care v-ar placea sa il faceti mai bine si care este legat de modul in care reusiti sa folositi timpul personal. De exemplu, v-ar placea sa nu mai intarziati la intalnirile cu prietenii. Vizualizati-va starea interioara atunci cand intarziati, reactia prietenilor, scuzele sau, dimpotriva, tacerile voastre, promisiunile pe care vi le faceti sau dialogul interior. Imaginati-va apoi aceleasi lucruri intr-o situatie in care ajungeti la timp.

Propuneti-va sa fiti punctuali pentru urmatoarele 3 intalniri. Imaginati-va care sunt toate lucrurile care va impiedica sa ajungeti la timp si ganditi-va la ce este necesar sa faceti pentru a le preintampina.

Anuntati-va prietenii ca doriti sa nu mai intarziati la intalnirile cu ei si cereti-le sprijinul. Rugati-i pe ceilalti sa va ajute sa va tineti de cuvant.

 

(va urma)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: